Alt om cruise

Bare det beste er godt nok for våre gjester og derfor inkluderer de fleste av våre opplevelser et moment med cruise. Har du noen gang opplevd et cruise på riktig, så forstår du hva vi mener.

Denne moderne og smarte måten for både å feriere og samtidig oppdage nye eksotiske destinasjoner er virkelig unik. Vi vet at 9 av 10 som reiser på cruise kommer tilbake, og har du ikke tidligere reist på denne måten så overbeviser vi deg gjerne! I tillegg til et cruise inneholder våre cruiseopplevelser alltid fly, hotell, transport og spennende arrangementer på land. Vår anerkjente talentfulle verter følger med på hele arrangementet.

Det beste med et cruise er å få leve og spise som en prins, på samme gang som vi besøker innbydende reisemål under en og samme samme ferie, uten å måtte pakke opp kofferten din flere ganger!

På cruiseskip har de noe for alle aldre og smak. I de mange restaurantene som serverer mat fra hele verden kan du passe på å finne en ny favorittrett! Ombord finnes alt som oftest både innendørs og utendørs svømmebassenger og boblebad, og det er alltid en masse solstoler – de store omrädene betyr at du aldri trenger å stå i kø. Treningsstudio og spa er oftest en standard, kanskje supplert med en mulighet for basketball og minigolf.

For yngre finnes det spilleautomater, bordtennisbord og ungdomsklubber, og på de større fartøyene er det også karuseller og vannlekeplasser. På kveldene blir du invitert på show og forestillinger, for hele familien.

Ønsker du å gå reise uten barn, så finnes fartøy der noen deler av skipet har en aldersgrense, og der det også finnes underholdning skreddersydd til et mer modent klientell.


Hva slags menneske du enn er, så finnes det en ferieopplevelse for akkurat deg

Vil du ta med hele familien? De klassiske solferiene i Middelhavet eller i Vestindia gir mulighet til kule byer fylt med historie og kultur, kombinert med paradisstrender, god mat og moro for hele familien. Det østlige og vestlige Middelhavet lokker på sommeren!

Romantisk ferie? Bestill en sen frokost på balkongen i den varme morgensolen. Unn deg en massasje og ta et glass kald champagne når du er på sjøen. Oppdag nye og spennende byer og finn ditt aldeles eget favorittsted.

Er du litt bekvem og misliker lange flyturer? Fra Stockholm, er Oslo og København går det flere cruise i sommermånedene. Hva med Norges vakre fjorder eller St. Petersburg i Russland?

Ta en tur med venninnene? Sole seg i fred og ro, nyte en forfriskende drink i baren og shoppe tpå plasser som New York, Barcelona, Roma eller Palma! Nyt fantastiske behandlinger på spaet, prøv en Pilates-time på helsestudio, eller bare ha det gøy sammen.

Har du allerede vært overalt?  Hva med Amazonas, Antarktis, Galapagos eller Burma?

 

Club Eriks Fly & Cruise Rederienes Fly & Cruisepakker inkluderer et 7 til 12 netters cruise i Middelhavet, Vestindia eller Rødehavet, direktefly fra Oslo, transport til og fra skipet. De selges alltid til dagens absolutt laveste pris og er akkurat som våre lengre opplevelser nøye utvalgt på grunn av deres kvalitet og innhold. På lengre turer til Vestindia, Dubai eller Asia inngår dessuten også alltid en natt på hotell.

Dette er et perfekt valg for de av dere som sjekket mye tidligere eller leter etter den kortere men like vidunderlige fridager og luksus skip tilbud, og dette til de laveste prisene.

Selvfølgelig får du den samme vennlige service og informasjon fra oss på Club Eriks som om du har bestilt en av våre mer innholdsrike opplevelser

Film fra fartøy

Oasis of the Seas


Celebrity Cruises


Azamara Club Cruises


Princess Cruises

Hvilket rederi skal jeg velge?

Club Eriks arbeider i dag med noen nøye utvalgte selskaper. Royal Caribbean, Celebrity Cruises og Azamara Cruises Club eies alle av norsk-amerikanske Royal Caribbean, RCCL. Vi har lang erfaring av samarbeid med RCCL, og vi mener at disse rederiene er blandt de beste på markedet samtidig som de mange ulike skipene gir oss en bredde der alle kan finne sin favoritt.

Det amerikanske rederiet Princess Cruises har mer enn 40 års erfaring med luksuscruise, og de har vunnet flere priser for beste cruiseopplevelser. Med fantastiske destinasjoner over hele verden er Princess Cruises et naturlig valg for Club Eriks. Klassiske Hurtigruten trafikerer langs den praktfulle Norskekysten, og deres explorerfartøy MS Fram (og senere Roald Amundsen og Fritjof Nansen) tar oss på cruise til magiske destinasjoner som Svalbard, Grønland og Antarktis.

Rederier

Azamara Club Cruises

Azamaras tre skip Journey, Quest og Pursuit er Royal Caribbeans topp-produkt. Mindre, mer elegante, mer luksuriøse og med flere i besetningen per gjest for den absolutt beste service.

LES MER

Celebrity Cruises

Her finnes fartøy der design, spa, wellness og matopplevelser ligger i fokus. De som reiser her er ofte par i yngre middelalder, eller kameratgrupper som vil unne seg det aller beste på ferien.

LES MER

Holland America Line

Rederiet Holland America Line har gjort sig kjent for sine elegante 5-stjerners cruisefartøy i mellomstørrelse og de har som regel et litt mer modent publikum.

LES MER

MSC – Yacht Club

MSC Yacht Club er egnet for deg som ønsker det beste av to verdener! Akkurat som alle andre gjester har man alltid tilgang til et stort tilbud av aktiviteter, underholdning og shopping.

LES MER

Norwegian Cruise Line

Norwegian Cruise Line klassificerar vi till 4*. Utnämnda till "Europas ledande kryssningsrederi" och "Karibiens ledande kryssningsrederi" av World Travel Awards.

LES MER

Oceania Cruises

Rederiet Oceania ble grunnlagt i 2002 har seks mindre, mer koselige og elegante sjarmerende fartøy i to størrelser.

LES MER

Paul Gauguin Cruises

M/S Gauguin kommer med sin lille størrelse inn til små intime havner og livet ombord gjenspeiler skjønnhet og det rike kulturelle livet i havnene hun besøker. En varm og vennlig følelse i et avslappet miljø.

LES MER

Princess Cruises

Princess Cruises har mer enn 40 års erfaring av luksuscruise og byr på intim stemning, utmerket service og et stort tilbud av aktiviteter og underholdning.

LES MER

Regent Seven Seas

Forbered deg for et luksuscruise hvis du reiser med Regent Seven Seas Cruises! Fra det øyeblikk du går om bord, vil du oppleve en utrolig service.

LES MER

Royal Caribbean

Royal Caribbeans er familiens og barnas favoritt. I flåten finner vi verdens fire største cruiseskip, og stor vekt er lagt på underholdning og actionfylte aktiviteter.

LES MER

Sea Cloud

Gjør et cruise med de vakre seilskipene som har all den luksus og all den service du kan drømme om. Eleganse, komfort, gastronomi og pasjon uten kompromisser.

LES MER

SeaDream Yachts

”Det er seiling, ikke cruise!" Nyt forskjellen. Seadream Yacht Club er forskjellig fra de store cruiseskipene. Filosofien til perfeksjon gjennomsyrer alt de gjør.

LES MER

Silversea

Nyt et luksuscruise på et av Silverseas intime og overdådige skip. Kjent for den personlige og omsorgsfulle servicen. Suitene har havutsikt og en privat veranda.

LES MER

Star Clippers

Opplev en klassisk seiletur ombord på et elegant klipperfartyg. For passasjerer som elsker luksus, men også tradisjoner og romantikken fra den legendariske æran med seilskuter.

LES MER

Balkonglugarer
Lugarene med balkong ligger på fartøyenes øvre dekk, under suitene og soldekk, oftest fra dekk 6 og opp. Lugarene er normalt 16 – 19 kvm store, med balkong på 4 til 6 kvm, avhengig av rederi og fartøy. Å bestille opp frokost til sin balkong for å nyte denne i morgensolen kan oppleves som ubetalbart. Ombord på de aller største fartøyene finnes også balkonger inn mot en gå- eller shoppinggate!

Eksemplet nedenfor er en balkonglugar ombord på et av Celebrity Cruises fartøyer (18 kvm + balkong 5 kvm).

fartyg-celebrity-century-hytt-18kvm

Utvendige lugarer
Utsideshytterna har stora fönster med havsutsikt. De är vanligtvis cirka 12 – 20 kvm stora och är oftast btvendige lugarer har stora vinduer med havsutsikt. De er normalt cirka 12 – 20 kvm store och ligger normalt på de nederste dekkene, dog alltid enbra bit ovenfor vann.

Innvendige lugarer
Der innvendigelugarene ligger på fartøyets innsid og de har ikke vinduer. De finnes på nesten alle dekk, og er normalt 12 – 16 kvm store.

Familielugarer & Suiter
Familielugarene er større, og anpasset for 4 personer. Disse finnes i alle kategorier og på flere dekk. Suitene finnes også i alle kategorier og klasser, men er alle høyt oppe på fartøyet og har balkong. Du er varmt velkommen til å høre av deg om du vil vite hvilken type av suiter og familielugarer som er tilgjenglig på akkurat det cruise du er interessert av.

10 MYTER OM CRUISE

Tro det eller ikke men bare 1% av nordmenn har «reist på riktig cruise» selv om de aller fleste i prinsippet har en masse forskjellige reiseopplevelser. Det finnes en rekke myter og fordommer om cruise som vi på Club Eriks gjerne slår hull på. Hvor bra stemmer mytene inn på din oppfatning?

Myte 10

Vestindia og Atlanterhavet

Det var på dessa rutter som kryssningsfenomenet startade. Idag kan du upptäcka hela världen från den bästa av tänkbara platser, från din egen balkong, med en kopp kaffe, på ert med omsorg valda fartyg. Populära rutter hos Club Eriks har sedan länge varit Alaska, Kina – Japan, Sydamerika runt och Norges fjordar.

Myte 9

Finlandsfergene/
Danskebåten

Ferger i Østersjøen eller på Nordsjøen har sitt publikum, og er noe helt annet som ikke skal sammenlignes med cruise generelt. Alt har sin plass og tid.

Myte 8

Alt er bare mat

En sannhet med modifikasjoner. Visst tar rederiene maten på fullt alvor, og visst er maten viktig når man er på ferie? Men aktivitetene og mulighetene er mange. Det finnes masse av nyttig og sunn mat, liksom det finnes fast food i tillegg til den mer avanserte à la carte-menyen. Vær oppmerksom på at utbudet av mat i ulike restauranter ombord er større enn du kanskje trenger, det er bare å velge.

Myte 7

Tradisjonellt

Ingen ferieform har blitt utviklet mer i de siste 15 årene enn akkurat cruisealternativene. De mest nyskapende og overraskende aktivitetene finner man i dag på sjøen.

Myte 6

"Damer med
blått hår"

Enkelt kan vi vel si at det er tre ulike kategorier av fartøy. Familieskipene, skipene for voksne par uten barn samt skipene for de som har tid til å reise på cruise i lengre perioder og på årets alle måneder. Selvfølgelig kan du fortsatt se ”damer med blått hår”, men de er en minoritet. Vi på Club Eriks vil gjerne fortelle deg om forskjellene og fordelene av de ulike skipene sånn at dine ønskemål skal oppfylles.

Myte 5

Sikkerheten

Det er ingen sikrere måte å oppdage verden enn fra et cruiseskip. Det er statistisk bevist. De rederier vi samarbeider med er alle i framkant når det gjelder sjøsikkerhet og det å ta hensyn til miljøet.

Myte 4

Innestengt

"Jeg er vant til å røre på meg". Blant dem som sier at "cruise er ingenting for meg" er begrepet innestengt det mest vanlige argumentet. Det er også den myten som raskt blir lagt til side.

I tillegg til alle de ulike aktiviteter og fasiliteter om bord på skipet, så flytter du fra plass til plass mens du sover. Neste dag, våkner du opp på et nytt sted klar til å utforske en ny plass. Hvem kan si det om hotellet på land?

Myte 3

Cruise er dyrt

Når du sammenligner cruise med ulike resorts og hoteller på land, kan du forvente deg at det meste er inkludert ombord på skipene. Noen av våre frederier inkluderer også drikke og utvalgte utflukter. Vi velger alltid rederier, skip og ruter som er mest rimelig i forhold til hva du får som gjest.

Myte 2

Cruise er snobbete

Sikkert er det cruiseskip der kleskoden fortsatt er viktig, men de er få. I dag kler man seg bekvemt er og praktiskt og med sunn fornuft. Noen gjester ønsker å kle opp seg til middag og på noen få ukescruise er kanskje vanlig en eller to ”Captains Dinner” der en jakke anbefales.

Myte 1

Et cruise er trist
og kjedelig

Vi våger å love at 999 av 1000 nye kunder som prøver på å reise på cruise vil bli veldig overrasket. Ofte har de aldri hatt en slik aktiv og variert ferie tidligere. Shoppe i den storbyen en dag, len deg tilbake i en solstol den andre dagen og besøk et historiske underverk den tredje.